Моніторинг відсутності дітей у школах проводиться щоденно / фото: pixabay.com

У Чернігові з 10 лютого оголосили карантин у школах через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Згідно з інформацією, рішення про обмежувальні заходи прийняте для запобігання масовому поширенню застудних захворювань серед учнів. Відповідні накази прийняті адміністраціями навчальних закладів за погодженням з управлінням освіти міської ради.

Відео дня

«З понеділка, 10 лютого, в усіх закладах загальної середньої освіти Чернігова оголошені додаткові канікули», - поінформували у прес-службі Чернігівської міськради.

На вимогу Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, моніторинг відсутності дітей через захворювання в закладах освіти Чернігова проводиться щоденно. За даними управління освіти міськради, станом на 7 лютого, загальна кількість відсутніх по хворобі (зі слів батьків) по школах – 4290 дітей (19,9%, без врахування закладів освіти, де вже оголошені додаткові канікули), по дитсадках – 737 (6,6%).

Читайте такожУ Полтаві школи закрили на карантин (відео)

Раніше, починаючи з 5 лютого, додаткові канікули у зв’язку з високим рівнем захворюваності учнів на ГРВІ вже були оголошені в 12-ти чернігівських школах.

«Подальші рішення будуть прийматися на основі нових даних про захворюваність», - повідомили у прес-службі міської ради.

За даними Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ, упродовж цього тижня у Чернігові захворіли 2398 осіб, з них дітей – 1577; рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 12,8%.

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у 12 районах області та м. Прилуки. Навчальний процес, станом на 7 лютого, призупинено у 138 освітніх закладах у 13 районах, містах Чернігів, Прилуки і Ніжин.