Правоохоронці опитали батьків 2-річного хлопчика, померлого під час проведення гастроскопії в одній з лікарень Києва.

Сім'я дитини звинуватила в трагедії медиків, але заяву до поліції ще не писала, пише "Сегодня".

Деталі трагедії розповіли представники поліції Оболонського району. На місце НП, в лікарню на вулиці Богатирській, виїжджала слідчо-оперативна група.

"Правоохоронці задокументували всю наявну інформацію про подію та внесли до реєстру досудових розслідувань. Опитали батьків. Наразі від них жодних заяв до поліції не надходило", – повідомили там.

Читайте такожУ Дніпрі від пневмонії помер чоловік (відео)

У поліції розповіли, що було відкрито кримінальне провадження за 115 статтею, але потім змінили статтю.

"Це сталося після того, як стала відома причина смерті хлопчика – розрив глотки і стравоходу. Статтю змінили на частину 2 статті 140 – неналежне виконання службових обов'язків медичного або фармацевтичного працівника, які призвели до тяжких наслідків, у тому числі смерті людини. Поліцією призначена судово-медична експертиза, за її результатами ми будемо розуміти, від чого саме померла дитина. Можливо, це відбулося через пластмасову ногу ляльки, яка потрапила в стравохід і його подряпала. Або це сталося від неправильного введення зонду для проведення гастроскопії. Слідство триває", – розповіли правоохоронці.

Нагадаємо, в Києві помер дворічний хлопчик Максим після того, як йому зробили гастроскопію. Дитина почала синіти й у неї напухло горло. Хлопчик помер на руках у свого батька в лікарні на вулиці Богатирській.

Батьки дитини кажуть, що хлопчикові стало зле. Напередодні, граючись вдома, він випадково проковтнув ногу від ляльки. Батько оглянув дитину, перевернув її догори ногами, і все ніби було нормально. Але малюка нудило і він вирвав шоколадом, який їв до цього, причому з прожилками крові. Батьки терміново повезли його до лікарні. Там призначили гастроскопію. Під час її проведення хлопчикові раптово стало зле, він почав синіти й помер на руках у тата.