REUTERS

На судні Diamond Princess, що стоїть на карантині біля берегів Японії, проводиться другий раунд тестування на інфікування коронавірусом.

Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Мінохоронздоров’я України.

"Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

"На даний час українців зняли з лайнера та перевезли до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів", - заявили в ЦГЗ.

Читайте такожУ МЗС підтвердили: ще один українець заразився коронавірусом на круїзному лайнері

"Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами й тими, у кого виникли характерні симптоми", - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, за даними українського МЗС, на судні Diamond Princess, що стоїть на карантині біля берегів Японії, перебуває 25 громадян України - усі члени екіпажу. Усього на судні 3 тис. 700 осіб з 56 країн світу, з яких 2 тис. 700 – пасажири.

З 4 лютого за наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію 2019-nCoV, лайнер стоїть на карантині. Лікарі обстежують пасажирів та членів екіпажу. Карантин триватиме до 19 лютого.

9 лютого стало відомо, що на круїзному судні виявлено інфікованого коронавірусом українця. За даними МЗС, він перебуватиме в японській лікарні щонайменше два тижні.

Раніше сьогодні, 10 лютого, стало відомо про ще одного інфікованого українця.