Евакуйовані українці будуть на обсервації у Нових Санжарах 14 днів / фото: Радіо Свобода

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що термін обсервації для евакуйованих з китайського Ухань громадян України складе 14 днів.

Про це він заявив на брифінгу, передає "РБК-Україна".

Читайте такожСкалецька має однакові умови проживання з евакуйованими українцями у Нових Санжарах - журналіст (фото)

Відео дня

Так, відповідаючи на запитання журналістів про терміни інкубаційного періоду коронавірусу, Ляшко підтвердив інформацію відомства і послався на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Це мінімум 14 днів. Якщо протягом обсервації у когось із тих, хто перебуває на карантині, будуть проявлятися симптоми хвороби, його буде госпіталізовано – в бокс, який захищає від поширення хвороби по лікарні", – заявив Ляшко.

При цьому він додав, що в разі підтвердження зараження коронавірусом термін перебування на карантині збільшиться ще на два тижні.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого із китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу, прибув літак із евакуйованими українцями. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю їх на автобусах перевезли в Нові Санжари на Полтавщині, де вони перебуватимуть на обсервації в медичному центрі Нацгвардії.