Коронавірус не підтвердили у двох українців із Італії / фото УНІАН

Попередні результати дослідження матеріалу, відібраного у двох осіб з Івано-Франківської та Кіровоградської областей, дали негативний результат на віруси грипу.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Читайте такожВ окупованому Криму жінка з підозрою на коронавірус втекла з лікарні - ЗМІ

Відео дня

Зазначається, що в обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання.

"Попередні результати дослідження матеріалу відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної-референс лабораторії", - йдеться у повідомленні.

Загалом же станом на 1 березня 2020 року у світі зареєстровано 86 986 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом, із них 2 979 - летальні. Одужало вже 42 294 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. 

Всесвітня організація охорони здоров'я 28 лютого у зв'язку з поширенням коронавірусу в Європі підвищила оцінку ризику його поширення на глобальному рівні до "дуже високого".