Зеленський нагадав про майже щоденні протести у різних медзакладах / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський подякував міністру охорони здоров’я Зоряні Скалецькій за виявлену сміливість у Нових Санжарах, але сміливість у медицині не може бути «одноразовою акцією».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час позачергового засідання Верховної Ради України.

Читайте такожКоронавірус в Україні: що відомо на цей момент – всі подробиці (трансляція)

Відео дня

Зеленський відзначив, що керівництву МОЗ дуже важко працювати з «уламками медичної системи», які їм залишили у спадок.

«Складно підняти на ноги пацієнта, якому довгі роки, замість нормального людського лікування, давали пустушки та чай з ромашкою», - заявив він.

Президент подякував Скалецькій, за те, що вона залишалась з людьми у Нових Санжарах. «Я дякую їй за сміливість. Але у нашій медицині сміливість не може бути одноразовою акцією. Потрібно мати сміливість і визнати, що багато хто не готовий до другого етапу медичної реформи 1 квітня. Це правда», - додав він.

Глава держави відзначив, що майже щодня відбуваються протести у різних медичних закладах.

«Люди бояться закриття лікарень, лікарі бояться звільнень, місцева влада не готова брати повноваження без достатнього фінансування. Є великі питання щодо тарифів, медичного обладнання та дуже велике питання до кадрів. А отже головне питання: куди ми поспішаємо? Куди ми летимо? Чи не здається, що з таким підходом реформа летить у стіну?», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Верховній Раді проходить позачергова сесія парламенту, під час якої планується змінити уряд Гончарука.