У "Борисполі" виявили пасажирів з симптомами застуди / фото УНІАН

Пізно ввечері 12 березня в аеропорту «Бориспіль» приземлився літак з Мілану, на борту якого виявлено трьох хворих людей.

За інформацією МОЗ, у всіх трьох коронавірусу не виявили, а кожному пасажиру нададуть інструкцію щодо самоізоляції, направлення найшвидшим часом пройти тест на COVID-19.

Читайте такожІнфікована коронавірусом жителька Радомишля повернулась із Польщі

Відео дня

«Медичними працівниками визначеної лікарні було проведено дослідження трьох осіб з борту літака Мілан-Київ. За підсумками дослідження швидкими тестами на IgG/IgM до вірусу SARS-nCoV-2019 були отримано негативні результати, тобто коронавірус в осіб не виявлено», – йдеться в повідомленні у Telegram-каналі «Коронавірус_Інфо» Міністерства охорони здоров’я.

Відомство отримало список усіх пасажирів, які були на борту літака з Мілану, на якому потенційно були хворі люди. «Кожному пасажиру буде надано інструкцію щодо самоізоляції, направлення найшвидшим часом пройти тест на COVID-19. В разі необхідності всі будуть ізольовані та пройдуть лікування відповідно до встановленого протоколу», – йдеться в повідомленні.

«Бортпровідники та епідеміологи спрацювали професійно. Ми вже доставили трьох пасажирів в лікарню, зараз їм роблять діагностичне дослідження на предмет коронавірусної інфекції. Якщо діагноз буде підтверджено, продовжаться злагоджені дії епідеміологічної, медичної служб, поліції», – заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу”.