Центральний ринок Чернігова / фото: УНІАН

У Чернігові відновили роботу продовольчі ринки після тимчасового закриття через карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні працюють Центральний ринок і ринок у мікрорайоні Масани.

Також жителі міста повідомляють про відновлення роботи ринку «Нива».

Відео дня

Кореспондент УНІАН побувала на ринку у мікрорайоні Масани і на Центральному ринку.

Зокрема, на ринку у мікрорайоні працює тільки частина кіосків, ведеться торгівля хлібом, овочами, фруктами тощо. Там є оголошення про небезпеку коронавірусу і те, що дозволена торгівля виключно продуктами. Також відвідувачів попереджають про соціальну дистанцію у 1,5 метрів. На входах до павільйону цього ринку є змочені килимки, відчувається запах хлору. Майже всі відвідувачі у масках і дотримуються дистанції. Водночас ведеться торгівля і молочними продуктами, які продають при вході до ринку.

На Центральному ринку Чернігова торгують продуктами, а також насіннєвим матеріалом. Більшість продавців у масках, покупці – частково, але людей значно менше, аніж зазвичай. Соціальної дистанції на Центральному ринку дотримуються не всі.

У прес-службі Чернігівської міської ради уточнили, що на рівні міста жодних рішень щодо ринків не приймали. Крім того, рішення про їх закриття з 23 березня схвалювала обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У Чернігові налічується до 10 ринків різної величини.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Міністерство охорони здоров’я дозволило відновити діяльність продуктових ринків на час карантину за умов дотримання низки вимог, насамперед, забезпечення персоналу та покупців засобами захисту і дотримання протиепідемічних заходів.

Станом на 2 квітня у Чернігівській області зафіксовано 5 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, у тому числі 4 у селі Комарівка Борзнянського району і один у Корюківці - у 20-річного хлопця, який повернувся з Польщі.