За словами Ляшка, важко спрогнозувати, скільки часу триватиме пік захворюваності на COVID-19 / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що динаміка захворюваності на COVID-19 в Україні схожа на розвиток епідемії в Польщі.

Про це він повідомив в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"Ми прогнозували початок піку (захворюваності на COVID-19, - УНІАН) з 14-17 квітня, а далі ми казали - нам не потрібен пік, який буде стрімко розвиватись за 2-3 дні. Нам потрібен пік, який буде довготривалим у часі, тому зараз ми бачимо зниження захворюваності, але це не повинно вводити в оману - це тимчасове зниження", - зазначив заступник глави МОЗ.

Відео дня

За словами Ляшка, наразі завдання МОЗ - не допустити в країні стрімкого збільшення інфікованих коронавірусом.

"Ми закликаємо дотримуватись карантинних заходів - це все допоможе тримати рівень захворюваності на тому рівні, який ми сьогодні маємо. Це допоможе нам якісно та ефективно лікувати людей, які потрапляють до закладів охорони здоров'я", - наголосив він.

Читайте такожМасові порушення карантину на Великдень: у МОЗ попередили про сплеск захворюваності на COVID-19

За словами головного санітарного лікаря, важко спрогнозувати, скільки часу триватиме пік захворюваності на COVID-19. Ляшко зауважив, що сценарії епідемії в кожній країні розвивались по-своєму, адже вірус новий, і кожна країна по-різному виходила на пік захворюваності.

"Ми не хочемо розглядати сценарії Італії та Іспанії - ми робимо все, щоб не йти за цими сценаріями. Зараз Україна йде за сценарієм Польщі, і наші превентивні заходи, які були вжиті, показують, що динаміка та крива захворюваності в нашій країні проходить так, як проходила в Польщі", - підкреслив він.

Ляшко зазначив, що епідемія COVID-19 в Україні може тривати довше, ніж в Італії та Іспанії, але без пікового навантаження.

"Без піку, коли одночасно велика кількість приїде у відділення інтенсивної терапії", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 21 квітня зафіксовано 6 тис. 125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 61 летальний, 367 пацієнтів одужали.

Читайте також: