20 травня 2009 експертне жюрі визначило переможців конкурсу «Кращий протитуберкульозний диспансер». Перше місце зайняв міський протитуберкульозний диспансер Шахтарська. Цей диспансер одержав від Фонду Ріната Ахметова грошовий приз у розмірі 50 000 грн. на поліпшення матеріально-технічної бази. Друге місце присуджене протитуберкульозному диспансеру міста Краматорськ, третє - диспансеру Горловки. Ці протитуберкульозні установи одержали від Фонду призи у розмірі 10 000 грн. кожен.

Конкурс «Кращий протитуберкульозний диспансер» ініційований Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» і проходив серед 14 протитуберкульозних установ Донецької області.

Мета конкурсу - привернути увагу громадськості до проблеми туберкульозу, підняти престиж спеціальності лікаря-фтизіатра, поліпшити умов роботи для персоналу і лікування хворих.

Відео дня

Конкурс проведений Фондом в рамках «Програми подолання епідемії туберкульозу в Донецькій області в 2007–2011 гг.» спільно з Головним управлінням охорони здоров`я Донецької обласної держадміністрації, за участю представників Європейського бюро ВООЗ в Донецькій області, кафедри фтизіатрії і пульмонології Донецького медуніверситету, санітарно-епідеміологічної служби області, обкому профспілки медпрацівників.

Про фонд:

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» - неприбуткова організація, заснована 15 липня 2005 року.

Місія Фонду – Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» створює фундамент для успішного і стійкого розвитку українського суспільства, інвестуючи в освіту майбутніх поколінь, здоров`я нації, збереження і розвиток української культури.

Напрями діяльності: сучасна освіта і виховання, здоров`я нації, культурна спадщина, адресна допомога.

Президент Фонду  - Рінат  Ахметов.