Закарпаттю для подолання епідемії необхідно 26 мільйонів гривень. Про це повідомив кореспондентові УНІАН начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Василь СКРИП.

«Ми провели підрахунки і врахували в цю суму станом на сьогодні, вона включає все - медикаменти, вироби медичного призначення, апаратуру, тест-системи тощо для закладів охорони здоров’я і для закладів санітарно-епідеміологічної служби», - повідомив В.СКРИП.

Він також уточнив, що із загальної суми половину - 13 млн. грн. - треба на медикаменти та вироби медичного призначення і діагностичні системи.

Відео дня

Начальник управління також повідомив, що 3 листопада на казначейські рахунки області з державного бюджету України вже надійшло 5,1 млн. грн. Попри це, Закарпаття отримало препарат «Таміфлю» на суму приблизно в 3,5 млн. грн.

«Також відомо, що з Києва до нас уже направляється вантаж медикаментів, їхній перелік та вартість я ще не знаю», - сказав В.СКРИП.

Він також додав, що Закарпаття офіційно підготувало і направило листа через МОЗ України до уряду з проханням виділити додаткові кошти на боротьбу з епідемією.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 3 листопада внесла зміни до держбюджету-2009, згідно з якими на боротьбу з епідемією грипу має бути виділено 1 млрд. грн.