Багаторазове використання медичними працівниками одноразових медінструментів стало причиною зараження дітей ВІЧ у Киргизстані. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Киргизстану Туйгунаали Абдраїмов.

"За припущенням комісії, при лікуванні хворих багаторазово використовувалися підключичні катетери", - сказав він. Він також додав, що, на думку лікарів, джерелом зараження могла стати дитина, що довгий час лікувалася в Ноокатській територіальній лікарні й у дитячому інфекційному відділенні Ошської міської дитячої клінічної лікарні.

Під час перебування в цих лікарнях вірус у дитини виявлено не було. Але за час лікування з хворим малям контактувала 761 дитина. І при додатковому їхньому обстеженні, у 8 дітей у віці від 12 до 18 місяців було виявлено ВІЛ-інфекцію. Ці діти лікувалися в Ноокатській територіальній лікарні й Ошській дитячій лікарні разом з інфікованою дитиною.

Відео дня

Також міністр повідомив, що вірус імунодефіциту виявлений також у лікаря, котрий контактував з дітьми, і в однієї матері. Усього інфіковано 11 осіб.

За підсумками колегії Мінздраву з займаних посад звільнено головних лікарів районної та обласної клінік, главу обласного відділення санепіднагляду і керівника обласного центру переливання крові.

Туйгунаали Абдраімов повідомив, що всі матеріали з інфікуванню дітей смертельною хворобою передані в слідчі органи республіки.

http://www.rian.ru