Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності витратить більш як 8 млн грн. на інформування населення про соціальні гарантії.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Голова комітету з конкурсних торгів Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Роман Яхимович сказав, що задля підвищення рівня поінформованості про свої права та можливості отримувачів допомоги та соціальних послуг в Україні було прийнято Програму висвітлення діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2013-2014 роки. Програму затверджено правлінням Фонду, до якого входять представники держави, роботодавців та профспілок.

Відео дня

На виконання рішення правління Фонду щодо посилення роз’яснювальної роботи було проведено конкурсні торги на закупівлю послуг з інформування про діяльність Виконавчої дирекції Фонду.

За інформацією прес-служби Фонду, згідно з результатами конкурсних торгів, переможцями за трьома позиціями було визнано три компанії:

1. Створення та розміщення радіо сюжетів щодо діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. ТОВ «Компанія «Тавр». Сума пропозиції – 998 400 грн.

2. Створення та розміщення інформаційної відеопродукції (у ранковий або/та вечірній прайм-тайм). ТОВ «Рекламне агентство «МА Україна». Сума пропозиції – 2 520 000 грн.

3. Створення та розміщення радіосюжетів щодо діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, інформаційної відеопродукції (у ранковий або/та вечірній прайм-тайм), статей у друкованих засобах масової інформації, новин в електронних засобах масової інформації. ТОВ «Медійно-інформаційна комерційна організація «Плюс». Сума пропозиції – 4 760 400 грн.

Яхимович також звернув увагу на те, що в Україні більше третини працюючих громадян не платять страхові внески: «В Україні 20 млн зайнятих громадян. З них лише 12,3 млн є застрахованими особами, за яких страхувальник сплачує єдиний соціальний внесок. Решта - це неформальна та тіньова зайнятість».

Саме тому було прийнято рішення про проведення широкомасштабної інформаційної кампанії із роз`яснення соціальних прав і гарантій, якими люди можуть скористатися у системі соціального страхування. «Коли громадяни будуть розуміти, на що вони мають право і що мають право вимагати від системи соціального страхування, яку допомогу можуть отримати, які переваги і який захист дає система соціального страхування застрахованим особам, тоді вони будуть більше зацікавлені офіційно працевлаштовуватись і сплачувати страхові внески», - підсумував Яхимович.

Незважаючи на важливість і актуальність цієї програми, її буде профінансовано тільки після того, як будуть виконані основні платежі з Фонду людям, наголошується в повідомленні.