Від Державного комітету ветеринарної медицини надійшло повідомлення про лабораторне підтвердження Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи факту виявлення високопатогенного грипу птиці (вірус типу А субтипу Н5N1) в птахівничому господарстві ПП "Лобзенко" с. Рівне Красногвардійського району АР Крим.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, у господарстві, де утримується близько 25 тис. голів курей, з 15 по 17 січня було зафіксовано загибель 153 голів птиці.

Головним управлінням МНС України в АР Крим спільно з фахівцями Управління ветеринарної медицини АР Крим, співробітниками ветеринарної міліції та органів місцевого самоврядування проведено епізоотологічне обстеження господарства, організовано тимчасовий ветеринарно-санітарний пост. З метою недопущення поширення можливої вірусної інфекції заборонено вивезення з території господарства птиці та продукції птахівництва, введені карантинні обмеження. В АР Крим створено резерв сил та засобів для оперативного реагування на випадок ускладнення епізоотичної обстановки. Силами фахівців МНС та ветеринарної медицини проводяться подвірні обходи усіх працівників підприємства, роз`яснювальна робота щодо небезпеки поширення та ризику виникнення захворювання на пташиний грип.

Відео дня

18 січня планується проведення засідання комісії ТЕБ та НС Ради Міністрів АР Крим та Республіканської протиепізоотичної комісії.

В Міністерстві у цілодобовому режимі працює оперативна група.

Загальну координацію дій здійснює міністр МНС Володимир ШАНДРА.