Всі хворі контактували з однією пацієнткою / фото: УНІАН

У Дніпрі усі 35 осіб, які захворіли на коронавірус за минулу добу, найімовірніше, заразилися від 63-річної жінки, яка зараз перебуває у важкому стані в лікарні.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в Департаменті охорони здоров'я Дніпровського міськради.

За даними департаменту, 3 травня зазначена жінка була виявлена ​​мобільною бригадою медиків і госпіталізована до інфекційної лікарні №21. Фахівці встановили, що всі 35 осіб, у яких COVID-19 було виявлено за минулу добу в Дніпрі, контактували з вказаною пацієнткою.

Відео дня

Крім того, за даними департаменту, хвора також є контактною стосовно свого 37-річного сина, який звернувся до лікаря з ГРВІ та отримав позитивний ПЛР-тест 1 травня. Його контакти зараз також з'ясовуються.

Всього, станом на 6 травня, в Дніпровській інфекційної лікарні №21 перебувають 79 пацієнтів, 69 з яких - з підтвердженим діагнозом COVID-19. Троє хворих - у важкому стані. З них на апараті ШВЛ - 1 людина.

У Дніпрі випадків зараження COVID-19 усього з початку періоду - 187. видужали - 39, одна людина померла.

Як повідомляв УНІАН, найбільшу кількість нових випадків COVID-19 за останню добу зафіксовано в Дніпропетровській, Львівській, Чернівецькій областях та Києві.

У Дніпропетровській області зафіксовано 90 випадків, з них 35 - у Дніпрі і 41 - у Кривому Розі. Всього по області з початку пандемії підтверджено 568 випадків; 4 людини померли.

На ранок 6 травня, в Україні зафіксовано 13 тісяч 184 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2097 пацієнтів одужали. За добу зареєстровано 487 нових випадків.