Фото: facebook.com/Андрей Танцюра

Група компаній "Метінвест" поставляє в лікарняні стаціонари до 100 тонн кисню на добу. Про це заявив директор Департаменту регіонального розвитку "Метінвесту" Олександр Вишняков.

Він зазначив, що підприємства Групи прийшли на допомогу з поставками кисню лікарням, коли зупинилися заводи з його випуску і почалося різке зростання захворюваності.

"Кожне четверте ліжкомісце в стаціонарі - це кисень "Метінвесту", - підкреслив Вишняков. За його словами, 25% кисню в лікарнях - це кисень підприємств групи.

Відео дня

Як зазначив директор Департаменту регіонального розвитку "Метінвесту", металурги працювали 24/7, вони переглянули всі обсяги, щоб забезпечувати медустанови киснем. 

Вишняков розповів, що з початку 2021 року "Метінвест" поставив понад 4 тис. тонн кисню, а це робить компанію найбільшим приватним постачальником життєво необхідного кисню лікарням. 

Він нагадав, що всі лікарні отримують кисень безкоштовно, і не тільки в містах присутності підприємств групи. Так, на цьому тижні "Метінвест" поставив кисень в лікарні Сумської та Хмельницької областей. Вишняков зазначив, що кожна друга область України (а саме 12) отримують кисень від компанії. 

Директор Департаменту регіонального розвитку "Метінвесту" повідомив, що компанія прагне до екологічного та енергоефективного виробництва, до досягнення певних фінансових показників і до забезпечення людей роботою і комфортними умовами життя в містах присутності.

"З 2017 по 2020 на підприємствах Групи "Метінвест" було працевлаштовано 3,5 тис. осіб", — додав Вишняков.

Нагадаємо, Група "Метінвест" складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі і США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основні акціонери "Метінвесту" -Група" СКМ "(71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), спільно керуючі компанією.