У Раді встановили COVID-обмеження на відвідини / фото УНІАН, Максим Поліщук

Верховна Рада ухвалила постанову про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (№6154).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 279 з 311 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Постановою встановлюється, що на період карантину допуск до приміщень адмінбудівель ВР народних депутатів, працівників Апарату ВР, працівників держпідприємств та установ, що забезпечують діяльність ВР, помічників-консультантів нардепів, членів уряду, представників центральних органів виконавчої влади, посадових осіб інших органів держвлади та представників органів місцевого самоврядування, науковців, експертів, фахівців-практиків чи представників громадськості та інших осіб, а також представників засобів масової інформації дозволяється за наявності одного з кількох можливих документів.

Відео дня

Так, це може бути документ, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених Всесвітньою організацією охорони здоров'я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданого відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил (2005 рік) або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19 (для повнолітніх осіб).

Читайте такожСправу проти екс-голови правління "Укрексімбанку" Мецгера передали до судуТакож таким документом може бути іноземний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Ще один варіант - негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тест), що проведено не більш як за 72 години до пред'явлення документа, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що проведено не більш як за 48 годин до пред'явлення документа.

Крім того, це може бути довідка про одужання особи від COVID-19, якщо особа перехворіла не більше як за 6 місяців до пред'явлення документа.

Два останні варіанти стосуються і осіб від 7 років.

Апарат ВР має забезпечити обладнання постів охорони, через які здійснюється допуск осіб до адмінбудівель ВР, відповідними технічними засобами для виконання умов допуску, а також облаштування в адмінбудівлях ВР пунктів вакцинації проти COVID-19 для щеплення бажаючих у тижні, відведені для пленарних засідань парламенту.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування, крім положень щодо умов допуску за визначеними документами, які набирають чинності після виконання Апаратом ВР покладених на нього постановою зобов'язань, але не пізніше 15 листопада.

Вас також можуть зацікавити новини