Віталій Боговін

На сьогодні на 100% забезпечені киснем ліжка, виділені під COVID-19, в Дніпрорудненській, Токмацькій, Якимівській лікарні та в Запорізькій дитячій лікарні №5.

Про це керівник Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін заявив на прес-конференції з актуальної ситуації з підготовки до 2 хвилі захворюваності COVID-19 у Запорізькій області, повідомляють "Українські новини".

"На засіданнях регіональної комісії ТЕБ НС поставлено завдання забезпечити медичні заклади першої та другої хвилі засобами індивідуального захисту та киснем. Наша мета - показник забезпечення киснем не менше 80% в 19-ти установах першої хвилі й 40% в 21-му закладі другої хвилі", - зазначив Віталій Боговін.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі розгорнули додаткове лікарняне відділення на 75 місць для хворих на COVID-19

Він також зазначив, що медичні працівники в області, які працюють безпосередньо з хворими на СOVID-19, постійно отримують виплати до 300% від заробітної плати.

Голова ОДА звернув увагу, що наразі 67 закладів уклали договір з Національною службою здоров'я України щодо пакета з надання медичних послуг COVID-19 на загальну суму 517,3 млн грн. "Ця сума передбачає закупівлю ліків, засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів, а також кошти на доплату працівникам, які безпосередньо надають допомогу хворим COVID-19", - сказав Віталій Боговін.

false

Крім того, керівник Запорізької області повідомив, що в умовах стрімкого зростання захворюваності на COVID-19 телемедицина стала ще більш актуальною.

"Проаналізувавши ефективність використання бюджетних коштів, я побачив наступне: 93 мобільних телемедичних комплекси, на які держава витратила майже 11 млн грн, лежать десь у коморах, посипані пилом! Зараз ми виправили цю ситуацію - створили мережу та обласний телемедичний центр. До мережі єдиного телемедичного простору вже приєдналися 52 заклади охорони здоров'я Запорізької області", - підкреслив голова ОДА.

false