Половина українців отримують інформацію про ситуацію з коронавірусом з Інтернет сайтів / фото REUTERS

Майже половина українців слідкують за новинами про COVID-19, взагалі не цікавляться 17 відсотків.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

«43% українців часто слідкують за новинами про коронавірус, ще 21% інколи слідкують та 18% рідко слідкують за новинами про коронавірус. Взагалі не цікавляться – 17%», - констатують соціологи.

При цьому зазначається, що найчастіше - 60% опитаних - отримують інформацію про ситуацію з коронавірусом в Україні з національного телебачення, з Інтернет сайтів - 51%, через Facebook -26%, від родичів, близьких, знайомих – 17%, YouTube – 14%, Telegram-канал та Вайбер- спільноту Коронавiрус-iнфо – 13%; радіо, пресу, Instagram, та офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я – 8-12%.

Читайте такожЛише 18% українців задоволені проведенням медичної реформи - опитування

А от щодо ставлення до щоденних брифінгів Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації із коронавірусом, то воно неоднозначне: 49% підтримують їх проведення, а 43% - ні.

Половина респондентів очікують нову хвилю епідемії коронавірусу восени-взимку цього року, водночас близько 40% не очікують і 11% - не змогли відповісти.

«46% опитаних вважають, що влада повинна знову запровадити жорсткі карантинні заходи під час можливої другої хвилі епідемії, але при цьому стільки ж (47%) - так не вважають. Ті, хто очікує настання другої хвилі, більше вважають за необхідне впровадження карантинних заходів, однак і серед них третина проти цього», - зазначається в результатах.

Крім того, абсолютна більшість не підтримує ідею закриття лікарень, які обслуговують незначну кількість пацієнтів : 86% - проти, лише 10% - за.

Як проводилось опитування

  • Опитування проводилось серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
  • Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.
  • Вибіркова сукупність в обох хвилях - по 2 тис. респондентів.
  • Опитування проводилось методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).
  • Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 - не більше 2,2%.
  • Опитування проводилось у дві хвилі: перша - 14-19 липня, друга - 15-25 серпня 2020 року.