Ляшко зазначив, що кожен п’ятий українець вже отримав як мінімум одну дозу вакцини \ фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляє, що до кінця року в Україну надійде не менше 16 млн доз вакцин від коронавірусної інфекції.

Як повідомив Ляшко у соціальній мережі Facebook, відбулася кластерна зустріч з керівниками департаментів охорони здоров’я Київської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Вінницької, Кіровоградської, Сумської і Чернігівської областей, а також міста Києва.

"Кожен п’ятий дорослий українець вже отримав як мінімум одну дозу вакцини, і будь хто, хто ще очікує вакцинацію може це зробити без будь-яких обмежень, в той же день. Вже на сьогодні в Україну поставлено 22,5 млн доз вакцин, 11 млн доз доступні наразі для використання, ще як мінімум 16 млн доз буде поставлено до кінця року", - заявив Ляшко.

Читайте такожМільйон за щеплення: в Україні пообіцяли нагородити навчальний заклад зі 100% вакцинованих працівників (відео)Також міністр повідомив, що станом на зараз виділено 40 тис. 017 ковідних ліжок, з них 38 тис 677 з киснем.

"За останній тиждень в Україні додано 505 ковідних ліжок з киснем. Ми продовжуємо забезпечувати киснем ліжка, роблячи акцент виключно на централізованому постачанні і забезпеченістю потоків за Британськими стандартами – додаткові майже 400 млн грн урядової субвенції найближчим часом надійдуть до регіонів", - заявив Ляшко.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї, та Spikevax американської компанії Moderna.