У список попали як річкові так і морські пляжі \ УНІАН

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) оприлюднив перелік пляжів, де не рекомендовано купатися.

Читайте такожМОЗ рекомендує закрити пляжі у Києві та ще п'яти областях: списокЯк повідомляє прес-служба ЦГЗ, у цьому оздоровчому сезоні ведеться спостереження за якістю води на 88 пляжах, з них - 54 морських і 34 - річкових, у тому числі і в Києві на Дніпрі.

Зокрема, ЦГЗ оприлюднив перелік пляжів із відхиленнями показників якості води.

Відео дня

Так, у Донецькій області відхилення від стандарту за звітний період виявлено у пробах морської води у міському пляжі в районі готелю «Турист», пляжі «Лівобережний» в районі водної станції «Куточок», пляжі Приморського району, р-н СРЗ, пляжі міста Маріуполя.

«Станом на 14 серпня 2020 року у пробах води з громадських пляжів смт. Ялта, Юр'ївка виділено V.parahemolyticus, с. Урзуф – V.choleraе, громадського пляжу с. Мелекіно – V.alginoliticus. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, взято проби води на повторні дослідження», - йдеться у повідомленні.

Також у Запорізькій області зафіксовано відхилення від стандарту у пробах річкової води: пляж «Правий берег» (м.Запоріжжя), міський пляж «Сонячний» (м.Енергодар). В цим місцях також рекомендовано встановити щити про заборону купання і повторно досліджуються проби води.

У Миколаївській області відхилення від стандарту виявлено у пробах морської води: міський пляж «Чайка» та пляж «Прибій» (м. Миколаєв).

В Одеській області не рекомендовано купатися на пляжах міста Одеси.

«Виділено Е.соli (пляжі м. Одеси – 13 і 16 ст. В.Фонтану, «Відрада»). Рекомендовано встановити щити про заборону купання, взято на повторні дослідження проби води», - зазначили в ЦГЗ.

У Херсонській області за звітний період виявлено відхилення від стандарту у пробах морської води з пляжу міста Генічеська.

У Києві не рекомендують купатися на пляжах: «Золотий», «Центральний», «Передмістна слобідка», «Дитячий», «Молодіжний», «Венеція», «Веселка», «Галерний», «Чорторий», «Троєщина», «Тельбін», «Райдуга», «Вербний», «Пуща-Водиця».

Новини по темі:

Вода цвіте: у Києві заборонили купатися на більшості пляжів