Коронавірус в Україні-новини за 26 серпня / Фото УНІАН

У Чернівецькій області медики проводять епідеміологічне розслідування щодо випадків, коли місцеві жителі з підтвердженими випадками COVID-19 або з підозрою на хворобу приходили на весілля.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила заступниця голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак.

Читайте такожТимошенко перебуває в критичному стані-депутат

Відео дня

За її словами, в одному з районів Чернівецької області весільна дружка із симптомами коронавірусної хвороби була присутньою на двох весіллях.

Окрім того, медики зафіксували випадок, коли вінчальна матка (родичка одного з наречених, яка під час весільних урочистостей та шлюбу разом зі своїм чоловіком – весільним батьком – несе особливу місію – УНІАН) із позитивним результатом тесту на COVID-19 прийшла на весілля.

Як зауважила Гусак, за результатами епідеміологічного розслідування, яке проводитиметься за цими випадками, чиновники звертатимуться до правоохоронних органів.

"Нам відомо, що дружка на весіллі не знала про свій діагноз, хоча мала клінічні симптоми COVID-19. А у вінчальної матки вже був позитивний ПЛР-тест, проте вона не відмовилася від участі у такому масовому заході. Звичайно, гості про це не знали", - повідомила Гусак.

Коронавірус у Чернівецькій області: новини на тему

  • Станом на 26 серпня у Чернівецькій області зафіксовано 9541 випадок інфікування COVID-19. Серед них 5964 людини одужали, 266 – померли.
  • Упродовж минулої доби в області зафіксували 170 нових випадків зараження коронавірусом. За інформацією МОЗ, це один з найвищих показників зараження серед регіонів України за минулу добу.
  • Згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС від 20 серпня, місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області увійшли до» червоної " карантинної зони, де діють найжорсткіші обмеження на роботу закладів торгівлі, громадського харчування, освіти, а також громадського транспорту.