Метінвест

Підприємства Групи "Метінвест" забезпечили постачання кожної четвертої тонни кисню в українські лікарні для порятунку життя пацієнтів з коронавірусом. Зусилля компанії в подоланні піку захворюваності в Україні відзначив і Президент Володимир Зеленський.

"Підприємства Метінвесту посилили допомогу державі в жовтні: коли два виробляють медичний кисень підприємства були зупинені на ремонт, Метінвест почав безкоштовно відвантажувати кисень нужденним в ньому лікарням. Сьогодні Метінвест поставляє кисень в лікарні вже 14 регіонів України", - повідомила компанія, зазначивши, що географія поставок розширюється з кожним днем і незабаром кисень Метінвесту почнуть отримувати лікарні Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Комбінати Групи Метінвест і Вадима Новинського - ММК імені Ілліча, Азовсталь, Запоріжсталь і ДКХЗ – безкоштовно відвантажують лікарням до 100 тонн кисню на добу.

Відео дня

Якщо в жовтні група поставила лікарням 1740 тонн кисню, то за перші два тижні листопада на лікування хворих коронавірусом підприємства направили 1340 тонн. Всього ж за жовтень і першу половину листопада Метінвест направив лікарням 3080 тонн кисню.

"Ми пройшли пік цієї хвилі захворюваності, і медична система починає дихати легше. У нас достатньо кисню, щоб дихати легше було всім хворим", - заявив Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 15 листопада.

В умовах пандемії Група Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова і Фондом Вадима Новинського максимально підтримує лікарні, які відчувають дефіцит життєво важливого газу.