Як почуваються постраждалі на пожежі в Харкові / фото УНІАН

П'ятеро постраждалих внаслідок пожежі у будинку для літніх людей лишаються у лікарнях. Їх стан — стабільний.

Про це повідомили у прес-службі харківської мерії, пише Суспільне. Харків.

За її словами, один з травмованих перебуває в опіковому відділенні лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Це чоловік, який переніс інсульт.

Відео дня

Читайте такожУ справі про пожежу у Харкові затриманий ще один підозрюваний і названо основні версії трагедії

"У нього 20% опіків, його стан стабільно тяжкий. Лікарі надають йому допомогу", — сказала Мірошніченко.

Ще троє людей нині перебувають у міському хоспісі, що розташований на території лікарні №17, підтвердив Суспільному головний лікар медзакладу Дмитро Черепов. Їх стан задовільний.

До хоспісу при 17-й лікарні також переведуть одного травмованого з лікарні №2, якого ушпиталили з підозрою на отруєння чадним газом.

"Загрозу отруєння знято. Нині триває оформлення документів", — повідомила Ольга Мірошніченко.

"Пацієнти почувають себе задовільно, наразі їм проводиться повне медичне обстеження, бо ніякої медичної документації немає. Всю необхідну медичну допомогу вони отримують", — розповів очільник обласного департаменту охорони здоров'я Геннадій Бондарчук.

Родичів усіх постраждалих знайшли, зазначили у міськраді.

Пожежа у будинку для літніх людей у Харкові

  • Як повідомляв УНІАН, 21 січня, у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа, внаслідок якої загинули 15 осіб, 5 госпіталізували.
  • За попередніми даними, причиною займання стало необережне поводження з електронагрівальними приладами. За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
  • Кабінет міністрів створив урядову комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з розслідування причин пожежі.
  • За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, поліцейські вирішують питання про затримання власниці будинку, в якому сталася пожежа.
  • У Харківській ОДА повідомили, що зазначений будинок нелегальний.
  •  23 січня буде днем жалоби в Україні у зв’язку із загибеллю людей у Харкові, повідомив президент Володимир Зеленський.