Найефективніші таблетки для схуднення / фото: ua.depositphotos.com

Практично кожна людина хоча б раз у житті може зіткнутися з проблемою схуднення. Найчастіше зайва вага є наслідком неправильного харчування або порушень у роботі організму, а також малорухливого способу життя.

Читайте такожДієтолог порадила, як не набрати зайвої ваги на карантині

Однак декому позбутися зайвої ваги вдається швидко й без особливих зусиль, інші ж мучаться цією проблемою все життя, шукаючи способи схуднення.

Відео дня

Зважаючи на попит, фахівці в галузі фармакології розробляють ефективні таблетки для схуднення, які б спалювали жири, не завдаючи шкоди здоров’ю людини.

Види засобів для схуднення

Аноректики. Такі препарати пригнічують почуття голоду, впливаючи на головний мозок. Ці засоби часто викликають збудження, зникає сон, людина стає нервовою.

БАДи (біологічно активні добавки). Це найбільш «нешкідливі» харчові добавки. Таблетки можуть бути корисними, але допомагають не кожному.

Проносні й сечогінні засоби. Перед вживанням таких жироспалювальних таблеток слід обов’язково проконсультуватися з фахівцем, оскільки вони вимивають корисну мікрофлору.

Капсули з мікрокристалічною целюлозою(МКЦ). Це спеціальна порошкоподібна модифікація звичайної природної целюлози. МКЦ очищає кишечник і виводить шлаки. Однак, аби дійсно схуднути, слід з’їдати величезну їх кількість, а це призведе до подразнення стінок кишечника. Пити їх можна тільки під контролем лікаря.

Спалювачі жиру. Капсули та добавки прискорюють обмін речовин. Проте пити жироспалювачі просто так марно – необхідно ще ходити в спортзал.

Найпопулярніші препарати у боротьбі із зайвою вагою

Ксенікал

Препарат швейцарського виробництва Ксеникал має властивість розщеплювати жири в шлунково-кишковому тракті, в результаті чого, згідно із інструкцією, вони не засвоюються організмом і загальна кількість калорій, що надходять, зменшується.

При лікуванні Ксенікалом часто виникають такі небажані явища, як м’які випорожнення, болі або дискомфорт у прямій кишці, нетримання калу, здуття живота, ураження зубів, ураження ясен, а також головний біль, інфекції верхніх дихальних шляхів, грип.

Меридіа

Меридіа використовується для лікування початкового ступеня ожиріння. Виготовляється в капсулах у Німеччині. Діє на метаболіти сибутраміну, викликаючи почуття ситості, знижує потребу в їжі, збільшує термопродукцію.

Тривалість терапії залежить від результативності та переносимості препарату пацієнтом. Перед використанням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Ілюстрація REUTERS

Турбослім

Турбослім – біологічно активна добавка. Випускається у капсулах денного та нічного застосування. Лінію препаратів доповнює зелений чай і кава. Турбослім виготовлено із біологічно активних інгредієнтів, завдяки яким швидко знижується зайва вага.

Серед побічних ефектів найчастіше зустрічаються такі: можливий розвиток алергічних реакцій, підвищена збудливість, безсоння, розлади кишечника, тахікардія.

Акваліф

Виготовлені в Китаї таблетки рекомендується до раціону харчування як засіб підтримки балансу води в організмі, активізації процесу схуднення, зменшення набряклості і відчуття тяжкості.

До складу препарату, як вказано в інструкції, входять екстракти 5 рослин, цілющі властивості яких здавна використовуються в східній і народній медицині.

L-карнітин

L-карнітин – біодобавка, складовою якої є L-карнітин, одержаний у процесі мікробіологічного синтезу. Біодобавка застосовується як допоміжний засіб з метою корекції раціону харчування, зокрема, при програмах зниження ваги та очищення організму.

Як і будь-який жироспалювач, L-карнітин "працює" тільки за умови аеробних навантажень. Тому, аби домогтися помітних результатів у схудненні, потрібно приділити увагу програмі тренувань і харчування.

Таблетки для схуднення: вживати чи не вживати

У кожного препарату для зниження ваги є свої протипоказання, найчастіше це захворювання серцево-судинної системи, печінки, нирок, нервової системи. Тому всі подібні таблетки треба приймати під суворим контролем лікаря – інакше можна нашкодити своєму організму.

Читайте такожВідома фітнес-тренер розповіла, чи можна займатися спортом в критичні дні

До того ж багато таких препаратів можуть сприяти схудненню, однак, щойно людина припинить їх приймати, всі втрачені кілограми повертаються, а на додаток до них – ще декілька.

Ніякі найкращі таблетки для схуднення не дадуть позитивних результатів, якщо людина, яка прагне позбутися зайвої ваги, ігноруватиме здоровий і активний спосіб життя. Якщо зайвих кілограмів дуже багато, то, як радять фахівці, найефективніше поєднувати фітнес і правильне харчування не з ліками, а з біодобавками, підібраними лікарем індивідуально. А ось заїдати торти таблетками для схуднення, наголошують медики, – це шлях у нікуди.