Тест на коронавірус - Ляшко похвалився кількістю зроблених тестів на COVID-19 / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в країні за останні два тижні роблять більше тестів на COVID-19, ніж в Польщі.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожУ МОЗ роз’яснили механізм роботи електронного рецепту

Відео дня

За його даними, станом на сьогодні в Україні проведено понад 2,1 млн досліджень методом ПЛР та майже півтора мільйона методом ІФА. Щодня лабораторії здійснюють близько 30 тисяч досліджень.

«За останні два тижні Україна проводить тестів більше, ніж Польща. Відповідно Україна - 66,3 на 100 тис. населення, Польща - 47,9. Для порівняння, розпочинали ми із цифри близько 200 досліджень. Загалом, зараз 118 лабораторій проводять діагностику методом ПЛР та 374 методом ІФА», - наголосив він.

Ляшко додав, що уряд робить все можливе, щоб система охорони здоров’я в країні була спроможною протистояти пандемії. Він також закликав громадян носити маски, користуватися антисептиком та дотримуватися соціальної дистанції.

В Україні станом на ранок 23 вересня зареєстровано 184 тис. 734 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 тис. 705 летальних, 81 тис. 670 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 3 тис. 497 інфікованих коронавірусом.

Коронавірус: новини 23 вересня