Київські хірурги провели унікальну операцію, вони вперше за 15 років пересадили серце. Його отримав 62-річний житель столиці. 

Про це повідомляє прес-служба Інституту серця.

Так, стало відомо, що у Києві лікарі вперше за 15 років провели трансплантація серця. Цю операцію столичні лікарі зробили в Інституті серця МОЗ України. Зазначається, що хірургічне втручання пройшло повністю успішно.

Читайте такожУряд затвердив тарифи на послуги з трансплантації органів

Пересадку серця здійснював професор та кардіохірург Борис Тодуров з командою лікарів Інституту серця МОЗ України. Нове серце отримав 62-річний киянин Петро Володимирович, його рідне було настільки уражене, що врятувати його могла лише трансплантація.

"Щира і безмежна вдячність родичам пацієнта, які надали дозвіл взяти органи, щоб урятувати інших людей. Печінку та 2 нирки доставили в Національний Інститут хірургії та трансплантології ім.Шалімова", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що донором для 62-річного киянина став молодий хлопець, якому було трохи понад 20 років, але його мозок, на жаль, помер. 

Нагадаємо, дніпровські колеги столичних медиків провели складну операцію над 6-місячною дитиною. Відомо, що 7 липня в лікарні їм. Руднєва команда лікарів зробила справжнє диво – щелепно-лицьовий хірург, ЛОР-ендоскопіст, нейрохірург і анестезіолог провели складну операцію. 

Як тільки фахівці провели всі необхідні дослідження і процедури, лікарям вдалося виявити новоутворення, яке локалізовано у верхній щелепі з поширенням на основну кістку, новоутворення носоглотки і ексудативний отит зліва. Медики відразу ж приступили до операції, яка тривала 4 години.Після операції всі функції дитини залишилися в нормі. На четверту добу дитина була виписана додому в задовільному стані.

Як повідомляв УНІАН раніше, у Львові нещодавно також вперше провели операцію по пересадці серця.