В Інституті раку можна буде робити операції з пересадки кісткового мозку / фото facebook.com/irina.zaslavets

В Національному інституті раку після реконструкції лабораторії молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології можна буде проводити операції з пересадки кісткового мозку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Читайте такожУ США здійснили успішну пересадку легень пацієнтам, які перехворіли на коронавірус (відео)

Відео дня

Степанов відзначив, що приїхав в Національний інститут раку ознайомитись з ходом робіт з реконструкції лабораторії молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології.

«Був створений проект, він проходить будівельну експертизу. У нас є чіткий графік реалізації. Ми хочемо повністю закінчити цей проект в січні - максимум в лютому 2021 року. Він у нас розписаний покроково, як по термінах, так і по коштах», - зауважив він.

Міністр додав, що загальна сума проекту реконструкції молекулярно-генетичної лабораторії становить 106 млн грн, з них 61% коштів будуть спрямовані на закупівлю обладнання.

«Коли буде реконструйовано, фактично побудовано цю лабораторію, ми значно покращимо процес лікування щодо онкогематологічних хворих. Це перш за все стосується пересадки кісткового мозку, яка стане можливою завдяки такій лабораторії», - заявив Степанов.

Трансплантація в Україні: що відомо