На спалах очікують у найближчий час / фото: REUTERS

В Одесі медики очікують на спалах COVID-19 через велику кількість іногородніх туристів, які відвідали місто минулими вихідними 27-29 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявила начальник відділу охорони материнства та дитинства департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Ганна Луньова.

«У вихідні до Одеси було паломництво іногородніх, які приїхали на море. Результати (спалах COVID-19 - УНІАН) цього візиту ми побачимо днів через 10-14», - сказала Луньова.

Відео дня

За її словами, станом на ранок 1 липня, в Одеському регіоні зареєстровано 1,7 тис. випадків коронавірусу, з яких 350 - в Одесі. Померли в регіоні 24 людини.

За останню добу в місті зафіксовано чотири випадки зараження COVID-19, вчора - три.

Наразі в Одеській міській інфекційній лікарні з COVID-19 перебуває 31 особа, з яких 28 - жителі міста. За словами Луньової, 27 осіб - у стані середньої тяжкості.

Ще у 100 осіб, яких госпіталізовано до цієї лікарні, діагностовано пневмонію, їх перевіряють на можливе інфікування COVID-19.

Чиновниця також зазначила, що в разі збільшення кількості інфікованих прийом хворих із підозрою на коронавірус почнуть лікарні так званої «другої хвилі» - ДКБ №5, №10 та дитяча МКЛ №3.

Як повідомляв УНІАН, вчора міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі ТСН сказав, що не виключає запровадження додаткових обмежувальних заходів на курортах, зокрема в Одесі, через значне збільшення кількості інфікованих коронавірусом.