У країні знизилася смертність від хвороб органів дихання / фото УНІАН

У червні в Україні померли від різних хвороб 49 тис. 077 осіб, що на 14% менше, ніж у травні, при цьому показник смертей від коронавірусу знизився майже в чотири рази і став найнижчим у цьому році.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Оpendatabot, посилаючись на дані Держстату й МОЗ.

"Знизилася смертність від половини найбільш поширених причин, в тому числі від хвороб органів дихання. Показники COVID-19, що продемонстрували різке зростання на початку весни i подвiйне падiння у травнi, продовжують знижуватись. 1762 померлих вiд коронавірусної хвороби — це майже в чотири рази менша чисельнiсть, ніж в попередньому місяці, коли було 6327 смертей, i найнижчий показник у цьому роцi", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всього за перше півріччя 2021 року від різних хвороб в Україні померли 349 тис. 041 особа — на 21,5% більше, ніж за той же період минулого року, коли було 287 тис. 010 смертей.

Читайте такожЛяшко анонсував введення привілеїв для вакцинованих від COVID-19Як повідомляв УНІАН, за січень-червень цього року населення України скоротилося ще на 205,2 тис. осіб – станом на 1 липня в державі проживали 41,383 млн осіб.

Вас також можуть зацікавити новини