У офісі туристичної агенції провели обшуки / фото ua.depositphotos.com

У Рівному викрили туристичну агенцію, яка торгувала фальшивими ПЛР-тестами на COVID-19.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Зазначається, що одна з рівненських турагенцій пропонувала придбати підроблений тест на COVID-19 громадянам, які планували виїхати за кордон.

Відео дня

"Довідки видавали без проведення обстеження пацієнта і відбору матеріалів для дослідження. Відтак, інфікована людина мала можливість вільно отримати негативні результати тестування", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВ Україні померло 70 породіль з коронавірусом: лікарі закликали вагітних щеплюватися PfizerПравоохоронці провели обшук у офісі туристичної агенції та вдома у фігурантів.

За їхніми результатами вилучили комп’ютери, копії документів та вже оформлені майбутніми датами довідки про проходження громадянами дослідження на наявність COVID-19 шляхом ПЛР-тестування, з негативним заключенням щодо наявності коронавірусної інфекції.

Згідно ч. 3 ст. 358 КК України, відповідно до якої здійснюється кримінальне провадження, зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше повідомлялося, що український лікар Євген Комаровський пропонує платити пенсіонерам за вакцинацію від коронавірусу.

Вас також можуть зацікавити новини

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН