У ЮНІСЕФ очікують, що наступна партія вакцин у рамках COVAX прибуде в Україну наприкінці квітня - на початку травня / фото REUTERS

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) очікують, що наступна партія вакцин від коронавірусної хвороби у рамках ініціативи COVAX прибуде в Україну наприкінці квітня - на початку травня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер на брифінгу після прибуття в Україну перших 117 тис. доз вакцини Pfizer у рамках ініціативи COVAX.

Читайте такожУкраїна в рамках ініціативи COVAX отримає 1,7 млн доз вакцин до кінця травня

Відео дня

"Я не можу сказати точно, тому що ми не маємо підтвердженої дати, але ми очікуємо на наступне постачання вакцин наприкінці квітня - на початку травня у більшій кількості", - сказала Сильвандер

Вона пояснила причину затримки постачання в Україну першої партії вакцин від Pfizer. За її словами, оскільки пандемія зачепила увесь світ, до ініціативи COVAX приєдналася 171 країна, тому спостерігається певна конкуренція за отримання вакцин.

Також затримка пов'язана з тим, що окремі країни, як США і Велика Британія, закупили одразу дуже велику кількість доз вакцини. Цим було ускладнене завдання для COVAX щодо закупівлі вакцин для всіх країн.

Вакцина від COVID-19 в Україні: що відомо

Сьогодні, 16 квітня, в Україну прибула перша партія у 117 тис. доз вакцини від COVID-19, розробленої німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Вакцина від Pfizer/BioNTech під назвою Comirnaty дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Цю вакцину вводять внутрішньом'язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні.

За словами Ляшка, отримані 117 тис. доз вакцини Pfizer розділять на два щеплення впродовж 25 днів.

В Україні перші щеплення вакциною проти COVID-19 від Pfizer розпочнуться 18 квітня. Їх робитимуть мешканцям та працівникам будинків для людей похилого віку.