Запорізькі опорні лікарні отримали рентгенівські та ультразвукові діагностичні системи, які закупили за кошти бюджету і передали в безоплатне користування. Ремонт і переоснащення лікарень відбувається за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомляє Запорізька ОДА, 8 рентгенівських діагностичних систем Calypso F MTOes і 5 ультразвукових діагностичних систем ARIETTA Prologue будуть направлені в лікарні міст Токмак, Мелітополь, Енергодар, Василівка, Пологи, Бердянськ та Запоріжжя.

Ці системи використовуватимуть для швидкої та якісної діагностики при травматологічних, невідкладних та спеціалізованих обстеженнях. Особливо цінним є те, що системи мобільні, їх можна перемістити в палату до пацієнтів, які не здатні пересуватись. 

Відео дня

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Олексія Кулинича, нове обладнання буде більшою мірою застосовуватися при екстреному наданні допомоги і первинній діагностиці. Лікар зможе оперативно провести обстеження та правильно поставити діагноз з перших хвилин прибуття пацієнта до медзакладу.

Нагадаємо, цього року за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" проводиться масштабна модернізація лікарень. Координатор програми, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявляв, що у 2021-му буде відремонтовано та переоснащено 177 приймальних відділень в країні.