Як схуднути в ногах / фото: ua.depositphotos.com

Часто буває, що розподіл жирової тканини по тілу є нерівномірним і її скупчення може відбуватися у певних зонах. Однією з таких "проблемних" зон можуть бути ноги.

Читайте такожТаблетки для схуднення: найпопулярніші та найефективніші засоби для зниження ваги

Проблема повних ніг турбує переважно жінок. Це обумовлено тим, що досить поширений тип жіночої фігури, за якого жирові відкладення зосереджені в ділянці стегон, сідниць, ніг. І тут постає питання: як повернути ногам утрачену стрункість, а стегнам – витончені форми.

Відео дня

Варто усвідомити, що худнути виключно локально, тобто лише в ногах або стегнах – не вийде. Скидати вагу доведеться всьому тілу. А головними інструментами для зниження ваги та позбавлення проблемних зон стане низькокалорійне харчування у комплексі з фізичним навантаженням.

Дієта для схуднення в ногах 

Коли йдеться про схуднення в ногах, то є сенс зосередитися на двох моментах: 1) спалюванні підшкірного жирового прошарку і боротьбі з проявами целюліту; 2) зміцненні й підтяжці м’язів.

Тому потрібно виключити з меню або значно обмежити вживання таких продуктів: солодкі та газовані напої; цукерки, тістечка печиво та інші солодощі; тваринні жири; занадто солона їжа; фаст-фуд і напівфабрикати.

Схуднути в ногах - вправи та дієта / фото: ua.depositphotos.com

Натомість слід віддавати перевагу білкам, адже вони добре насичують і практично не трансформуються в жир, зате беруть участь у формуванні м’язів. Однак тут важливо не перестаратися, харчуючись виключно їжею з низьким вмістом вуглеводів. Дієта повинна бути збалансованою.

Крім нормалізації раціону, важливий також режим прийому їжі, забезпечення достатньої кількості вживання води, режим сну та відпочинку.

Як зробити ноги стрункішими: ефективні вправи

Найпростіше навантаження, яке допоможе тримати в тонусі м’язи ніг і стегон, – це ходіння пішки. Дієвим також є плавання в басейні – така діяльність добре стимулює мускулатуру ніг.

Щоб ноги і стегна стали стрункими, а сідниці – пружними, варто регулярно виконувати певний комплекс вправ. Адже відомо, що правильно обрані вправи впливатимуть на конкретну зону (стегна, сідниці, ікри) й сприятимуть зменшенню її обсягів.

Присідання

Ця вправа допомагає розробити внутрішню частину стегон і сідничні м’язи. Поставте ноги на ширині плечей (шкарпетки мають бути повернуті в різні боки). Повільно присідайте з прямою спиною, поки коліна не утворюють прямий кут. Роблячи вправу, важливо не сідати повністю, а присідати на "уявний стілець". Затримайтеся у цій позі, випрямтеся. Повторюйте 3 підходи по 10 разів.

Як швидко схуднути в ногах / фото pixabay.com

Махи ногами

Схуднути у внутрішній частині стегна допоможуть і махи ногами. Найкраще підійдуть горизонтальні махи з положення лежачи на боці, але й інші варіанти також будуть впливати на потрібну вам зону. Виконувати їх потрібно по 30 разів кожною ногою.

Випади

Станьте рівно, руки тримайте на талії. Зробіть ногою випад уперед, присідаючи так, щоб кут становив 90°. Можна поєднувати вправи з ходьбою по кімнаті.

Ножиці

Ця вправа працює відразу в декількох напрямках: зміцнює м’язи ніг, живота і стегон. Ляжте на підлогу. Руки розташуйте вздовж тіла. Трохи підніміть ноги і поперемінно схрещуйте їх з високою амплітудою. Виконуйте 3 підходи по 10 разів.

Стільчик

Ця вправа насамперед призначена для ніг і сідниць. Для виконання зіпріться спиною об стіну. Зробіть крок уперед. Поступово з’їжджайте вниз, поки не зігнете коліна під прямим кутом. Затримайтеся в такій позиції 30 секунд. Виконуйте завдання три рази, поступово збільшуючи кількість підходів і час затримки.

Читайте такожЦистит – симптоми хвороби, причини появи та як лікувати

Перед початком тренування обов’язково дотримуйтеся таких правил: виконуйте розминку (аби розігріти м’язи й уникнути травм); поступово збільшуйте амплітуду і кількість підходів; чергуйте заняття з відпочинком, не перевантажуйте організм.

Тренуючись з метою схуднення, також важливо не перестаратися, адже помітний приріст м’язової маси зробить стегна, коліна та щиколотки більш атлетичними і додасть їм скульптурності, проте виглядати худими й тендітними вони при цьому не будуть.