Харківська обласна інфекційна лікарня повністю заповнена хворими на COVID-19 / фото УНІАН

У Харківській обласній інфекційній лікарні вже немає куди класти пацієнтів і майже усі ліжкомісця зайняті.

Про це розповіла заступниця директора лікарні Валентина Маслова, повідомляє "Суспільне".

Вона стверджує, що на ранок 7 жовтня у Харківській обласній інфекційній лікарні залишилося три вільних місця.

Відео дня

"На ранок перебуває 287 хворих. Можемо прийняти трьох, до 290", — сказала Маслова.

Маслова також зазначила, що вдень 7 жовтня кількох пацієнтів мають виписати, тому вільних місць має побільшати.

"Реанімація стабільно на 100% заповнена, іншої ситуації немає. Стабільно 12 хворих в реанімації, плюс хворі в палатах інтенсивної терапії на базі інших відділень", — повідомила вона.

Читайте також"У нас банально закінчаться ліжка і медичні працівники": Степанов лякає Харків новими антирекордами після концерту Полякової (відео)

Ситуація з коронавірусом у Харкові

На 7 жовтня у Харківській області захворіла рекордна кількість людей за добу — 687. Померло 10 людей — такої добової летальності теж дотепер не було.

Концерт Олі Полякової у Харкові: що відомо

  • 3 жовтня у Новобаварському районі Харкова місцева адміністрація влаштувала концерт української співачки Ольги Полякової. За даними поліції, на нього зібралося близько двох тисяч людей. Масовий захід слідчі розслідують за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням".
  • За інформацією поліції, про неприпустимість масових заходів під час карантину правоохоронці попередили адміністрацію Новобаварського району за два дні до концерту, 1 жовтня, коли отримали відомості про запланований концерт. На фотографіях із заходу видно, що охочим роздавали захисні маски.
  • Концерт Полякової анонсувався як святковий виступ, присвячений Дню працівників освіти. Глава Адміністрації Новобаварського району і депутатка міськради, членкиня фракції Опозиційний блок "Довіряй Ділам" Тетяна Цибульник на місцевих виборах 2020 року разом із донькою балотується кандидаткою до Харківської міської ради від "Блоку Кернеса — Успішний Харків".
  • Раніше Максим Степанов критикував місцеву владу Одеси, Запоріжжя, Дніпра за проведення днів міста чи інших свят із концертами, які збирали багато людей попри пандемію коронавірусної хвороби. У тих містах згодом справді зростала кількість хворих на COVID-19.