Коронавірус знову дає про себе знати / фото УНІАН

Протягом тижня кількість нових захворювань на COVID-19 зменшилася, водночас зросло число летальних випадків.

Як розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, хвороба досі залишається дуже небезпечною.

Так, за минулий тиждень було зафіксовано майже 17 тисяч нових випадків. У середньому госпіталізуються до 5 тисяч пацієнтів з діагнозом COVID-19. 

"Проте фактично декілька тижнів поспіль ми фіксуємо високі показники летальних випадків. За тиждень, який минув, майже 200 померлих. Летальні випадки на високому рівні", - каже санлікар. 

Кузін наголосив, що хвороба - небезпечна, вона може забрати життя, особливо серед тих людей, які мають важкі супутні захворювання, або тих, хто невакцинований.

Головний санітарний лікар закликав вакцинуватися, адже вакцин в Україні достатньо. 

Найкращою профілактикою COVID-19 та його важких наслідків лишається вакцинація, а також дотримання протиепідемічних заходів.

Коронавірус: симптоми COVID-19 у 2022 році

Лікарі у 2022 році відзначають зміни в основних симптомах коронавірусу: якщо раніше здебільшого це було підвищення температури, нежить, кашель, пневмонії, то сьогодні хвороба в легких формах може даватися взнаки розладами кишково-шлункового тракту, а у складних – "бити" по серцево-судинній і судинно-мозкових системах і навіть проявлятись інсультом або інфарктом. І все це можливо на тлі нормальної температури тіла.

Вас також можуть зацікавити новини: