Новий препарат допоможе швидше схуднути / фото ua.depositphotos.com

Фахівці розробили новий препарат для тих, хто хоче схуднути. Він буде вдвічі ефективнішим за Ozempic.

Дані дослідження препарату, який отримав назву СТ-388, показують, що пацієнти, яким робили щотижневі ін'єкції, схудли в середньому на 19% від початкової маси тіла майже за 6 місяців терапії, пише Bild.

Зазначається, що експерименти з препаратами Wegovy і Ozempic показали втрату маси тіла приблизно на 10% за півроку застосування.

Відео дня

За даними компанії-розробника Roche, СТ-388 також ефективний у боротьбі з цукровим діабетом. Так, за результатами дослідження симптоми хвороби скоротилися в кожного з більш ніж 30 випробовуваних.

Поки що невідомо, коли СТ-388 надійде в продаж.

Як діє СТ-388

Ін'єкція СТ-388 складається з активної речовини тирзепатід. Вона діє відразу на два гормони, які пригнічують відчуття голоду. Однак при цьому деякі учасники експерименту скаржилися на такі побічні ефекти, як нудота або блювота.

Новини про ожиріння

Збільшення кількості людей з ожирінням негативно впливає на світову економіку, здоров'я людства та загальний рівень добробуту. Про це йшлося в дослідженні Світового банку. За його оцінкою, понад 2 млрд людей мають надлишкову вагу або страждають на ожиріння. Від спричинених ожирінням хвороб щорічно помирає 4 млн людей.

Вас також можуть зацікавити новини: