Фото: Гуманитарный штаб «Поможем»

У найближчі дні команда фахівців почне роботу з першою групою дітей 1-4 класів школи №5. З проханням провести групи психологічної підтримки для дітей з шкіл потерпілого мікрорайону «Східний» у психологічну службу штабу звернувся відділ освіти Маріупольської міської ради.

Читайте такожУ лікарнях Маріуполя працюють психологи Гуманітарного штабу Ахметова

«Після того, що сталося 24 січня, важливо захистити психічне здоров'я наших дітей, навчити їх самостійно працювати над пережитої травмою. Тому ми звернулися до психологів Штабу Ахметова, щоб провести спочатку просвітницькі, а пізніше й корекційні заняття зі школярами. - розповіла Олена Козлова, директор міського центру практичної психології і соціальної роботи при відділі освіти Маріупольської міської ради.

Відео дня

Читайте такожСтартував другий етап навчання кризових психологів у рамках проекту Штабу Ахметова

За її словами, саме школа №5 постраждала від обстрілу більше всіх, тому і було прийнято рішення організувати групи школярів  цього шкільного закладу для занять з психологами. 

У планах Психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова проведення таких груп підтримки для 3000 дітей. Нагадаємо, психологи Штабу працюють в Маріуполі з першого дня обстрілу, який стався 24 січня. Психологи проводять зустрічі з пораненими, їх родичами в лікарнях і у них вдома, надають консультації тим, хто став свідком трагедії. Всього станом на 10 лютого в Маріуполі під супроводом Психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната перебувають 110 осіб, з них 20 - діти.