Бледная поганка имеет на ножке под шляпкой кольцо, внизу ножки - вольву (

У Чернігівській області в результаті отруєння грибами померли дві жінки - 48-річна мати і її 24-річна дочка.

Як повідомили УНІАН в обласній СЕС, жінки померли 6 вересня в Бобровицькій центральній районній лікарні.

Причиною отруєння стало вживання в їжу сироїжок, під які часто маскується отруйна бліда поганка.

Відео дня

Читайте такожЛьвівщина: від отруєння грибами помер чоловік і його однорічний онукВсього в Чернігівській області в Ніжинському та Бобровицькому районах в цьому році зареєстровано 3 випадки отруєння грибами, постраждали 5 осіб - 3 померли.

Бліда поганка — гриб з роду мухоморів, один з найнебезпечніших смертельно отруйних грибів. Колір капелюшка буває від майже білого до сірувато-зеленого, але з віком капелюшок стає більш сіруватим. Старі гриби мають неприємний солодкуватий запах.

Недосвідчені грибники можуть брати бліду поганку замість хороших їстівних грибів. Особливо часто її плутають з різними видами печериць, сироїжками, з ковпаками, з зеленушкою. Слід пам'ятати, що у печериць пластинки з віком швидко забарвлюються; у сироїжок не буває ні вольви, ні кільця, до того ж вони відрізняються характерною ламкістю м'якоті; ковпаки відрізняються меншими розмірами, більш тонкою м'якоттю (краї капелюшка у них зазвичай з вираженими радіальними лініями) і не мають кільця; у зеленушки зеленуваті пластинки, немає кільця і вольви.