Фото: newsru.co.il

Прокуратура Львівської області повідомила про підозру у непрофесіоналізмі лікарю-анестезіологу львівської косметологічної лікарні, через дії якого в серпні 2015 року 18-річна дівчина померла під час проведення косметичної операції.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Читайте такожВ Одесі розслідують причини смерті пацієнтки приватної психіатричної клінікиЯк зазначається у повідомленні, 5 грудня слідчим поліції повідомлено про підозру одному із лікарів-анестезіологів Львівської міської косметологічної лікарні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України, (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило смерть неповнолітнього). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відео дня

Читайте такожУ Рівному вбили лікаря східної медицини

У ході розслідування встановлено, що вказаний медик під час проведення косметичної операції допустив професійні помилки, що спричинило погіршення стану пацієнтки та призвело до її смерті.

Як повідомляв УНІАН, у Львівській міській косметологічній лікарні під час пластичної операції померла 18-річна львів’янка, яка звернулася до медиків щодо проведення операції з корекції носа (ринопластика). Під час операції дівчина померла в хірургічному відділенні косметологічної лікарні, не опритомнівши після наркозу. За попередніми даними, дівчина була здорова.

Читайте такожЗавідувач відділення Броварської ЦРЛ підозрюється у смерті пацієнтаЗа фактом смерті пацієнтки відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, - карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк).