www.youtube.com

У Борщівському районі Тернопільської області вчора, 24 травня, затримали двох місцевих жителів, котрі протягом кількох місяців торгували амфетаміном.

Читайте такожУ Харкові затримано "чорного фармацевта", що виготовляв наркотики для США, Японії та країн Європи

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації ГУНП Тернопільської області, одним із наркоторгівців виявилася вчителька молодших класів, якій допомагав місцевий безробітний.

Відео дня

В обов’язки жінки входило фасування та зберігання амфетаміну, а її спільник шукав клієнтів та передавав товар. За грам амфетаміну торговці просили 300 гривень.

Чоловік та жінка також збували товар дистанційно, через так звані «закладки». Жінка ховала у визначене місце пакунок з дозою наркотику, про місце повідомляла покупцеві і він забирав наркотики, залишивши у вказаному сховку гроші. Під час чергової «закладки» жінку затримали. Пізніше затримали її помічника.

Обох підозрюваних помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Чоловік та жінка у скоєному зізналися. Їм інкримінують ст. 307 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

*** Амфетамін (фенамін) — психоактивна речовина, стимулятор центральної нервової системи, є аналогом гормонів адреналіну та норадреналіну.

Тривале застосування може призвести як до психічного виснаження, що часто проявляється у вигляді психозів, так і до фізичного, у вигляді слабкості та сильного схуднення. Крім того, можливе порушення роботи нирок, печінки, зниження імунної відповіді, погіршення зору.