Нових випадків сказу в Києві не зафіксовано.

Про це УНІАН повідомив заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в м.Києві Ігор БАСЮК, коментуючи ситуацію з розповсюдженням сказу в місті.

“Нових випадків сказу не зафіксовано. Як було три, так і залишається”, - сказав І.БАСЮК.

Відео дня

Він зазначив, що на території Подільського, Оболонського та Дніпровського районів Києва введено карантинні обмеження через зафіксовані випадки захворювання тварин на сказ.

Крім того, І.БАСЮК звернув увагу, що у столиці заборонено продаж тварин на Куренівському ринку. Ця заборона поки що введена на два місяці, починаючи з 21 грудня 2011 р., тобто тоді ж, коли був введений карантин.

“Карантин в трьох районах буде скасовано у тому випадку, якщо не буде нових випадків сказу, через два місяці – рахуйте з 15 лютого в Подільському, в Оболонському та Дніпровському – з 21 числа”, - пояснив І.БАСЮК.

За його словами, на сьогодні в усіх районах міста дуже активно проводяться щеплення як домашніх тварин, так і бездомних. Зокрема , з часу введення карантину у Подільському районі щеплено 388 котів, 906 собак, 15 коней (приватна людина утримує, яка займається прокатом коней) і 6 кіз. В Оболонському районі з моменту введення карантину – з 21 грудня – щеплено 133 кота, 385 собак, й у Дніпровському (з 21 грудня) - 710 собак, 42 кота, 28 коней і 3 кози.

Як повідомляв УНІАН, за грудень 2011 р. в столиці було зареєстровано три випадки нападу хворих на сказ тварин на людей, у зв`язку з чим Київська міська державна адміністрація ввела посилений контроль за епізоотичною ситуацією в столиці. Зокрема, проводиться масова безкоштовна вакцинація бездомних тварин, які є основними переносниками сказу в місті.

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України офіційно підтвердила три факти встановлення діагнозу сказу у тварин та території Києва. Про результати лабораторних експертиз йдеться в офіційних повідомленнях на сайті ветслужби.