У Києві за втручання прокуратури з початку цього року поновлено права понад 18 тис. дітей та відшкодовано на їхню користь 6 млн грн.
 
Про це повідомив прокурор Києва Микола Бескишкий на засіданні колегії за підсумками роботи органів прокуратури у І півріччі 2013 року, поінформували УНІАН у прес-службі столичної прокуратури.
 
«За результатами проведених перевірок додержання вимог законодавства у сфері охорони життя і здоров’я дітей у поточному році прокуратурою поновлено права понад 18 тисяч дітей, на їхню користь відшкодовано 6 млн гривень», – зазначив Бескишкий.
 
Він також наголосив, що цього року за втручання прокуратури до комунальної власності повернуто понад 9 тис. м² приміщень закладів освіти та оздоровлення, котрі були незаконно відчужені.
 
Крім того, як відзначив Бескишкий, упродовж першого півріччя 2013 року за порушення вимог законів у сфері захисту прав і свобод дітей органами столичної прокуратури розпочато 21 кримінальне провадження, з яких 10 - за фактами вчинення правопорушень посадовими особами органів влади та місцевого самоврядування.
 
«Наразі в провадженні судів перебувають 26 позовних заяв в інтересах дітей на загальну суму близько 66 млн грн», - сказав прокурор міста.