У Севастополі епідситуація щодо гострих кишкових захворювань перебуває на звичайному сезонному рівні, а фактів, які підтверджують надходження «кишкових» хворих з пляжу «Омега», не зареєстровано.

Про це УНІАН повідомила заступник начальника головного управління Держсанепідслужби в Севастополі Зарема Смаїлова.

За її інформацією, у місті на сьогодні з початку року зареєстровано 607 випадків кишкових захворювань.

Відео дня

«Але ці цифри – практично на рівні минулого року. На 6 випадків більше. Сказати, що у нас прямо активно зростає захворюваність, я не можу», - сказала Смаїлова.

Вона також відзначила: «Коли у нас у місті пройшла ь така «інформаційна буря» у зв`язку з публікаціями про епідситуацію, я спеціально зателефонувала до інфекційної лікарні, уточнила, скільки на сьогодні людей перебуває на стаціонарному лікуванні".

За даними головлікаря, на сьогодні там перебувають 243 особи, з них 109 дітей і 134 дорослих з різними діагнозами. Зокрема, з «гострою кишковою інфекцією у даному закладі на стаціонарному лікуванні перебувають 53 дитина і 43 дорослих».

Смаїлова додала, що "сезонне зростання захворювань відзначається, але не більше".

Щодо надходжень хворих, які нібито одержали отруєння на пляжі «Омега», то, за її словами, цьому підтверджень немає.

«Я переглянула всі екстрені повідомлення про захворювання, що надійшли нам, і в жодному з них не знайшла даних про те, що захворювання пов`язане з перебуванням на пляжі «Омега» і харчуванням там», сказала Смаїлова.

Крім того, вона підкреслила, що СЕС «щотижня мониторить ситуацію по морській воді, відбирає проби, і з початку літа лише у трьох пробах морської води мали місце певні відхилення».

Смаїлова наголосила, що «ситуація стабільна і під контролем».

***

12 і 13 липня низка ЗМІ повідомила, що в лікарнях Севастополя перебувають 386 особи з діагнозом «отруєння», серед них 80 дітей. За інформацією ЗМІ, більшість людей з симптомами отруєння надійшли з міського пляжу "Омега".