Вчені довели користь апельсинової шкірки / pixabay.com

Апельсинова шкірка може бути ключем до поліпшення здоров'я серцево-судинної системи, показали нові дослідження Університету Флориди.

Вчена Ю Ван та її команда досліджували потенціал екстракту апельсинової шкірки, багатого корисними фітохімічними речовинами, для зниження вироблення шкідливих хімічних речовин, пшет Medical Xpress.

Результати дослідження показали, що екстракт апельсинової шкірки ефективно пригнічує вироблення шкідливих речовин. Дослідники також виявили в екстракті сполуку під назвою ферулоілпутресцін, яка також значно пригнічує фермент, відповідальний за вироблення шкідливих хімічних речовин.

Відео дня

"Це нове відкриття, яке підкреслює раніше невизнаний потенціал ферулоілпутресцина для здоров'я в зниженні ризику серцево-судинних захворювань", - прокоментувала Ван.

"Ці результати показують, що апельсинова шкірка, яку викидають як відходи в цитрусовій промисловості, може бути перероблена на цінні інгредієнти, що сприяють зміцненню здоров'я, як-от дієтичні добавки або харчові інгредієнти", - пояснила Ван.

"Наші дослідження відкривають шлях до розробки функціональних харчових продуктів, збагачених цими біологічно активними сполуками, забезпечуючи нові терапевтичні стратегії для здоров'я серця", - підсумувала науковиця.

Інші новини про користь фруктів

Дієтологи стверджують, що щоденне вживання апельсинів забезпечує надходження в організм вітасину С, зміцнюючи імунну систему. Також апельсини приносять користь шкірі, адже значна доза вітаміну С в апельсині сприяє виробленню колагену. Апельсини також містять антиоксиданти, клітковину та різноманітні вітаміни й мінерали, які сприяють загальному здоров'ю та допомагають у профілактиці хронічних захворювань.

Вас також можуть зацікавити новини: