Апельсини дуже корисні для підтримки нашого здоров'я взимку/ фото ua.depositphotos.com

З наближенням холодів і скорочення тривалості світлового дня підтримка нашого здоров’я стає головним пріоритетом. Серед різноманіття сезонних фруктів апельсин є одним з найпотужніших джерел захисту нашого організму від зимових негараздів.

Як пише indianexpress.com, дієтологи стверджують, що щоденне вживання апельсинів взимку може забезпечити ваше тіло такими важливими поживними речовинами, як вітамін С, зміцнюючи вашу імунну систему та допомагаючи захистити від застуди та грипу.

Також апельсини приносять користь вашій шкірі в сухі зимові місяці, адже значна доза вітаміну С в апельсині сприяє виробленню колагену. Апельсини навіть містять антиоксиданти, клітковину та різноманітні вітаміни та мінерали, які сприяють загальному здоров’ю та допомагають у профілактиці хронічних захворювань.

Відео дня

Регулярне вживання апельсинів взимку також може сприяти кращій гідратації організму, оскільки у них високий вміст води. Вміст клітковини також допомагає регулювати рівень цукру в крові, що робить їх корисними для людей з діабетом.

Водночас слід бути обережним з надмірним вживанням апельсинів взимку, оскільки це може призвести до проблем з травленням через вміст клітковини. Крім того, люди з певними захворюваннями, такими як алергія на цитрусові або проблеми з нирками, повинні обмежити споживання цих фруктів.

Крім того, недоліки можуть включати потенційні проблеми із зубами через кислу природу апельсинів, тому необхідно підтримувати хорошу гігієну порожнини рота. Людям з проблемами нирок також слід бути обережними через вміст калію в апельсинах.

Раніше вчені попередили, що вживання грейпфрутового соку може призвести до смерті. Відомо або вважається, що десятки ліків взаємодіють із напоєм, викликаючи серйозні, а іноді й небезпечні для життя побічні ефекти.

Вас також можуть зацікавити новини: