Німецькі вчені з'ясували, що відкладення кухонної солі в організмі людини сприяє розвитку алергічних реакцій.
Надмірне вживання солі, зокрема, підвищує ризик розвитку атопічного дерматиту, йдеться у прес-релізі на MedicalXpress.
Читайте такожНазвано п'ять продуктів, які варто назавжди виключити з раціону
Так, дослідники проаналізували зразки шкіри пацієнтів з атопічним дерматитом — хронічним алергічним захворюванням. Виявилося, що рівень натрію на уражених ділянках шкіри виявився в 30 разів вищим від норми.
У ході наукової роботи з'ясувалося, що "сполучною ланкою" між кухонною сіллю та алергією можуть бути Th2-клітини — хлорид натрію змушує їх виробляти підвищену кількість білків інтерлейкіну-4, що, у свою чергу, може призводити до алергічних реакцій.
Раніше вчені знайшли зв'язок між споживанням солі та ризиком інсульту й деменції.