Число хворих на ВІЛ у порівнянні з 2010 роком знизилася на 16% / фото naked-science.ru

Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД констатує факт зниження випадків зараження ВІЛ. За даними фахівців, в 2018 році близько 1,7 мільйона людей були заражені ВІЛ-інфекцією.

Як нагадали фахівці, кількість хворих у порівнянні з 2010 роком знизилася на 16%. На їхню думку, скорочення розповсюдження ВІЛ вдалося досягти за допомогою програм, які застосовувалися в країнах Південної та Східної Африки, повідомляє MedikForum.

Читайте такожСтало відомо про третього пацієнта, який позбувся ВІЛ

Відео дня

Вони навели як приклад ПАР, де кількість заражених знизилася на понад 40%.

У доповіді йдеться, що побоювання викликають країни Східної Європи та Центральної Азії, де кількість нових випадків зараження перевищила 29%. Також, наголошується в доповіді, побоювання викликають країни Близького Сходу, Північної Африки та Латинської Америки, де відсоток заражених перевищив 10%.

Наразі у світі нараховується 37,9 мільйона носіїв ВІЛ, з яких 1,7 мільйона — діти. Про свою хворобу знають тільки 79% заражених, тому смертність серед носіїв ще висока.

Раніше повідомлялося, що вперше в історії науки американським вченим вдалося видалити ВІЛ з цілого генома лабораторних мишей за допомогою ліків повільної дії та технології редактури генів.