У дослідженні використовувалися червоні яблука сорту Renetta Canada / фото depositphotos

Дослідження показало, що два яблука на день допомагають захистити організм від серцевих захворювань і знизити рівень холестерину.

Вчені виявили, що яблука багаті на клітковину і сполуки, які називають поліфенолами, що можуть знизити показники так званого поганого холестерину й поліпшити функцію кровоносних судин, повідомляє The Sun.

Читайте такожЛікар розповів про користь короткочасного голодування

Відео дня

Саме поліфеноли, на думку дослідників, відіграють ключову роль у зниженні високого рівня холестерину, який, як відомо, сприяє звуження артерій, підвищуючи ризик серцевого нападу та інсульту.

У дослідженні використовувалися червоні яблука сорту Renetta Canada, які багаті на проантоціанідини, тип з'єднання поліфенолів. Для порівняння показників вчені використовували сік з яблук з такою ж кількістю калорій і цукру.

В дослідженні взяли участь 40 осіб середнього віку. Половина з'їдала два яблука на день, а половина отримувала еквівалент у вигляді соку протягом двох місяців. Через деякий час групи помінялися.

У результаті з'ясувалося, що максимальні показники холестерину (5,89) були в учасників дослідження, які з'їдали два яблука на день, і 6,11 в той період, коли вони пили сік.

Раніше дослідження вчених з Брістольського університету у Великобританії показало, що найкращий засіб проти старіння з наявних на сьогодні - фізична активність.