Біньямін Нетаньягу / REUTERS

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу доручив ізраїльським медикам і вченим створити вакцину проти нового коронавірусу з Китаю.

Про це пише Радіо Свобода.

«Я доручив Інституту біології й Міністерству охорони здоров'я створити вакцину… Якщо ми виявимо інфікованих громадян Ізраїлю, ми їх ізолюємо і подбаємо про них», – написав Нетаньягу після зустрічі, присвяченої тому, як впоратися зі спалахом коронавірусу.

Відео дня

Наразі в Ізраїлі не зафіксовані випадки захворювання новим типом коронавірусу. Про розробку вакцини від нового вірусу заявили в Китаї, Росії і США.

Читайте такожФранція евакуювала 250 європейців з китайського Уханя

Як повідомляв УНІАН, станом на 2 лютого в світі зареєстровано 14 тис. 568 лабораторно підтверджених випадків нового коронавірусу, 305 з яких летальні. Зокрема, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межі Китаю, з них 23 випадки - в країнах Європи (8 - Німеччина, 6 - Франція, 2 - Італія, 2 - Росія, 2 – Велика Британія, по 1 в Іспанії, Фінляндії і Швеції).

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.